РУХАЄМОСЯ ДО ПОЧАТКУ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ ДЛЯ ВПО

9 лютого 2021 року підписано Окрему Угоду до Грантової та Проєктної Угоди між Держмолодьжитлом і Банком розвитку KfW в рамках Німецького фінансового співробітництва з Україною.

Окрему Угоду укладено на підставі та на виконання міжурядової Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, підписаної 3 червня 2020 року і ратифікованої Верховною Радою України 2 грудня 2020 року, а також Грантової та Проєктної Угоди між Кабінетом Міністрів України в особі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Держмолодьжитлом і KfW, укладеної 28 грудня 2020 року.

Нагадаємо, в рамках Німецького фінансового співробітництва з Україною Держмолодьжитло спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України і KfW реалізовуватиме проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», який передбачає надання пільгового іпотечного кредиту внутрішньо переміщеним особам на придбання житла з відсотковою ставкою 3% річних у гривні.

У короткостроковій перспективі:

-  Кабінет Міністрів України має затвердити порядок і механізм використання грантових коштів;

-  між Держмолодьжитлом і Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України буде підписано Окремий договір фінансування, укладення якого передбачено умовами Грантової та Проєктної Угоди.

Про подальші дії і про деталі проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» буде повідомлено на спільній пресконференції KfW, Держмолодьжитла і Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Проведення пресконференції заплановано навесні поточного року, після чого буде оголошено офіційний старт проєкту, а також буде офіційно роз’яснено всі деталі та аспекти щодо умов участі, порядку подання заяв для участі в проєкті тощо.