Офіційний сайт Держмолодьжитла: відтепер і англійською

З метою впровадження кращих європейських практик житлових програм в Україні і для досягнення Цілей Сталого Розвитку, а саме ЦІЛІ 11 Сталий розвиток міст і громад, зокрема, виконання завдання щодо доступності житла керівництво Держмолодьжитла вживає заходів з налагодження міжнародних зв’язків установи. Ми співпрацюємо з Комітетом житлового господарства та землекористування Європейської економічної комісії ООН, проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, Данською радою у справах біженців, Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі», Естонським союзом квартирних кооперативів. Також налагоджено комунікацію Фонду з дипломатичними представництвами іноземних держав в Україні.
Мета співпраці – обмін досвідом для його використання в розробці проектів соціальних і житлових програм, нових державних і регіональних механізмів фінансування житлового будівництва в Україні.
Держмолодьжитло бере участь у міжнародних заходах, що проходять на території України та за кордоном. 2017 року за ініціативи Держмолодьжитла та підтримки Ради Європи було проведено круглий стіл «Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: пошук сталих рішень стосовно житлових питань». 25 вересня 2018 року в рамках проекту відбувся круглий стіл «Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: забезпечення реалізації права на житло». 2018 року Держмолодьжитло за підтримки ЄЕК ООН провело круглий стіл «Кращі практики житлової політики та можливості їх застосування в Україні» за участі міжнародних експертів Європейської економічної комісії ООН, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, народних депутатів України, громадських організацій тощо.
Фонд долучається до міжнародної діяльності й за межами держави: наприклад, участь у 78-й сесії Комітету з житлового господарства та землекористування Європейської економічної комісії ООН.
Не залишає осторонь установа й напрямок пошуку донорів. У вересні 2018 року було направлено звернення до Агентства США з міжнародного розвитку з проханням розглянути можливість донорства з метою кредитування житлових програм ВПО, учасників АТО на території України та пропозицією зустрічі з метою обговорення перспектив співпраці.
Для подальшого поглиблення співпраці відтепер працює англомовна версія офіційного інтернет-сайту Держмолодьжитла. Вона розміщена за посиланням: https://www.molod-kredit.gov.ua/en/