ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ПЕРЕЙШЛО НА ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ

Із 1 березня 2021 року, згідно з наказом голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного, весь документообіг Держмолодьжитла із центральними органами влади та регіональними управліннями Фонду переведено в електронний формат.

Відсьогодні систематизація, використання, обробка та обмін інформацією в усіх структурних підрозділах Фонду здійснюватиметься у цифровій формі. Це рішення є важливим етапом реалізації затвердженого Плану діджиталізації (оцифровування) роботи Фонду, трансформації установи від бюрократичної структури до сучасного і якісного сервісу для громадян. Воно сприятиме не лише підвищенню якості обслуговування клієнтів, а й покращенню екологічної ситуації в нашій країні.

1 03 2021content

   «Діджиталізація, відмова від стосів паперу є важливою тенденцією розвитку сучасного урядування в багатьох країнах світу, - зазначив Сергій Комнатний. – Сьогодні в Україні цей процес просувається доволі швидко, і це відкриває громадянам нашої держави нові, більш широкі можливості для задоволення їхніх потреб і запитів у процесі контактів з органами влади й установами. Приємно повідомити, що до цього мейнстріму приєдналося Держмолодьжитло».

Нагадаємо, перехід Фонду до електронних форм роботи з клієнтами триває з 2017 року. Уже понад три роки як існує можливість дистанційного, через сайти регіональних управлінь, запису для участі в житлових програмах. Зареєструватися в програмах можна, не виходячи з дому, без участі чиновника.

На сайтах РУ та центральному сайті Фонду можна ознайомитися з умовами програм, вивчити переліки необхідних документів, які потрібно подати громадянам. Там же громадяни мають можливість відстежувати просування черговості. Робота з підвищення прозорості та відкритості, спрощення для людей умов участі в програмах триватиме.