Чи стане житло доступним у 2019 році

 

Верховна Рада 18 жовтня 2018 року прийняла Державний бюджет України на 2019 рік у першому читанні. Тепер протягом двох тижнів проект бюджету доопрацьовуватиме Уряд, готуючи законопроект до другого читання.📚

Для сотень тисяч українських сімей, для яких самотужки придбати житло нереально через важкий економічний стан і шалені ставки по іпотеці, важливим є пункт документу, у якому депутати звертаються до Уряду з пропозицією визначитися з можливістю фінансування житлових програм.

Це п. 2.11 Бюджетних висновків: «Визначитися щодо можливості та доцільності збільшення/передбачення видатків і надання кредитів проекту державного бюджету на 2019 рік за врахованими частково пропозиціями народних депутатів України та комітетів Верховної Ради України у таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи до законопроекту (виходячи з наявних фінансових ресурсів державного бюджету та за результатами оцінки обґрунтованості додаткової потреби у бюджетних коштах), а саме: <…> 2.11.38. за новою бюджетною програмою «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України».

Також п.2.28 рекомендує Уряду «додатково опрацювати відхилені пропозиції народних депутатів України та комітетів Верховної Ради України у таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи до законопроекту». Тут мова про чотири внесені народними депутатами пропозиції щодо фінансування програми «Доступне житло» у 2019 році в обсягах, що відповідають бюджетним запитам Держмолодьжитла, тобто 1 млрд грн.

Очікуємо на відповідальне рішення влади щодо належного фінансування житлових програм 2019 року

 

 
W1.C1.RADA.GOV.UA
 
Нормативно-правові акти з питань адміністративно-територіального устрою України