МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ МІНРЕГІОНУ: ЗБІР ПРОПОЗИЦІЙ ВІД ЗАБУДОВНИКІВ ПРОДОВЖЕНО

Сьогодні, 6 листопада, в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України під головуванням заступника Міністра Льва Парцхаладзе відбулося перше засідання Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла».

Нагадаємо, Законом України від 13.07.2017 № 2137-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачено фінансування за бюджетною програмою за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 30,0 млн гривень, головним розпорядником якої є Мінрегіон.

Порядок надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом затверджено постановою Кабінету Міністрів України №140 від 11.02.2009, якою визначено, зокрема, механізм розгляду пропозицій від забудовників.

У Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 №193, наведено, як розраховується гранична вартість 1 кв. м загальної площі таких житлових об’єктів.

Під час засідання 6 листопада затверджені перші об’єкти з числа тих, документи щодо яких надійшли на розгляд Міжвідомчої комісії.

Мінрегіон продовжує приймати від забудовників (замовників, управителів, продавців) оформлені в установленому порядку документи щодо об’єктів житлового будівництва з метою включення останніх до переліку об’єктів, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла».

Надані документи будуть розглянуті під час наступного засідання комісії, яке відбудеться орієнтовно за два тижні. З Положенням про Міжвідомчу комісію та формами гарантійного листа і графіка виконання будівельно-монтажних робіт можна ознайомитися за цим посиланням